Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

SOKOLATENIOI KOURAMPIEDES THS ARGYRWS MPARMPARIGOU!



Hi my lovely fashion-friends.... όλες τις γιορτινές μέρες έλειπα από τη συντροφιά και τις όμορφες εμπειρίες που μας προσφέρει το blogging... :-) Σήμερα, λοιπόν αποφάσισα παρότι υποχρεώσεων, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάει η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια, να απαντήσω σε όλα τα ιστολόγια που ακολουθώ και να ευχηθώ και εγώ με τον τρόπο μου, μια γλυκειά, HAPPY NEW YEAR!!! Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μια γλυκιά συνταγή, που φύλαξα για σας & πραγματοποίησα την μέρα της Πρωτοχρονιάς για να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα γλυκές απολαύσεις και στη συνέχεια να την χαρίσω σε εσάς που με ακολουθείτε αυτούς τους λίγους μήνες που αποφάσισα να μπω κι εγώ σ'αυτήν την μοναδική παρέα/εμπειρία!

Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη που από την πρώτη στιγμή το είδα σαν παιχνίδι: <<Σήμερα θα κάνουμε χειροτεχνίες>>, έγραψα στον προσωπικό μου λογαριασμό, instagram!

Και εφόσον, προορίζονταν, όπως προείπα για δωράκια-έκπληξη προς τα αγαπημένα μου πρόσωπα, επέλεξα και ιδιαίτερες συσκευασίες για να τοποθετήσω τα σοκολατένια κουραμπιεδάκια μας!

Τα υλικά της συνταγής μας απευθύνονται για μία δόση των 25-30 τμχ και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν σε κάθε ντουλαπάκι της κουζίνας ενός σπιτιού. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή, χώρισα την εκτέλεσή της σε 3μέρη: 
  • Το πρώτο στάδιο απαρτίζεται από τα στερεά υλικά, τα οποία χτυπάμε στον κάδο του μίξερ:
  1) 170gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

2) 75gr ζάχαρη-άχνη.
3) 1 βανίλια

4) 25gr άγλυκο κακάο

  • Στο επόμενο στάδιο ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι, 50gr (5 μπισκότα) oreo, τριμμένο & 120gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

  • το τελευταίο που προσθέτουμε είναι 1 αυγό. Στόχος είναι να αναμειχθούν τα στερεά υλικά με τα υγρά και θα περιμένουμε ώσπου το μείγμα πάρει την μορφή μπάλας, μέσα στον κάδο του μίξερ.

Μπορούμε είτε να περάσουμε το μείγμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να φτιάξουμε μικρά μπαστουνάκια είτε να αφήσουμε την ζύμη μας στο ψυγείο έως ότου παγώσει, ώστε μετέπειτα να μπορέσουμε να την ανοίξουμε με πλάστη και να δημιουργήσουμε σχέδια με κουπ πατ!
Εγώ επέλεξα τον δεύτερο τρόπο για πιο δημιουργική & γιορτινή ατμόσφαιρα..Τοποθετούμε, τα σχέδια σε λαδόκολλα

και ψήνουμε για 15-20 ' σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οc !

Όταν κρυώσουν, βγάζοντας τα από το φούρνο, (προαιρετικά) τα βουτάμε σε λευκή ή γάλακτος κουβερτούρα ή τα πασπαλίζουμε με άχνη. Σας παρουσιάζω τις προτάσεις μου:

Και η πρότασή μου για να τα προσφέρετε:


























4 σχόλια:

Style Sense Moments είπε...

Yummy, love everything with chocolate! XO

http://stylesensemoments.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

yum yum !!! great post dear :) xx
www.ambifashion.com

Unknown είπε...

sweet post :) following you back

missharibo.blogspot.com

Cassandra Dotzel είπε...

what a great idea! so cute. Thanks for sharing! Best, CD. ican'taffordmylifestyle