Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Σας καλωσορίζω στην καινούρια μου στήλη που ελπίζω να λατρέψετε...ακολουθώντας με, σε ένα ονειρικό περπάτημα γεύσεων, που αναφέρεται σε αρχάριες κατά βάση μαγείρισσες με οδηγό όμως masterchef-receipes.  .  . Ακολουθώ πολύ, τους πολυάριθμους πια, αλλά συνάμα ταλαντούχους μάγειρες της ελληνικής τηλεόρασης, μας, και ''πειραματίζομαι'' σε πράγματα που κατά πρώτον, μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι βέβαια κοντά στις γεύσεις μου... και που θεωρώ πως πιθανόν θα ευχαριστήσουν τους καλεσμένους μου. :-) . .
Με αφορμή λοιπόν, πως σήμερα περιμένω να υποδεχτώ καλεσμένους στο σπιτικό μου, θα ξεκινήσω το πρώτο μου post από εδώ: 

H ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ TOY ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΛΙΔΗ:

Σ'ένα μπολ χτυπάμε, με σύρμα:
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 3 λεμόνια. . .



Έπειτα αγοράζετε 500γρ. φύλλο κρούστας, το κόβετε σε φετούλες-φετούλες-φετούλες και το ενώνεται όλο να μοιάζει σαν ''κομφετί'' . .



και το ρίχνετε μέσα στο μείγμα που έχουμε φτιάξει στο μπολ μας, το ανακατεύουμε 2-3 φορές και το απλώνουμε σε τετράγωνη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 35' στους 180oc στον αέρα!




Για το σιρόπι, θα χρειαστούμε:
1 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
χυμός από 2 λεμόνια
6 κ.σ Λιμοντσέλο. 
Βράζουμε τα υλικά μας για 3-4 λεπτά, από την πρώτη βράση. Σιροπιάζουμε μόλις η λεμονόπιτα κρυώσει αρκετά.



(biky says): Πρόταση Σερβιρίσματος : 






4 σχόλια:

Unknown είπε...

aaa para poli wraiaa!!!!!kai eukoli sintagii!!!o tropos serbirismatos p proteineis klebei tin parastasi!! :)

xoxo
Stefania :)
http://colorfulblast.blogspot.gr/

Unknown είπε...

eyxaristwww poly stefaniaaa mouuu... :*, c.u...

Paola Lauretano είπε...

Delicious!!!
Happy friday and Tnx for your lovely comment darling!!!!

Unknown είπε...

Μ'αρέσουν oi lemon pie ειναι φοβερες!!!